22 Temmuz 2012 Pazar

HAYAT BAZEN TATLIDIR

Hikayelerden ders almasını bilene güzel bir kitap.Sakıp Sabancı'nın 13.kitabı.Diğerlerinden ayrı bir yönü var ciddi olmayışı evet ciddi olmayışı diğer kitapları para,pazarlama,şirket mevzuları.Bu ise bu süreçlerde yaşadığı,çocukluk anılarından oluşan komik hikayeler var.Sabancı kitabının girişinde şunu vurgulamış:

İnsanın belli bir hayat çizgisi var.Hayatın bir sınırı var.Bu çizgide ve sınırda insanlar bir yaşam kavgası veriyor.Yaşam kavgası başlı başına ciddi bir iş.Yaşam kavgası içinde insanların "hayatın tatlı yanlarından yararlanmaya" pek az vakti olabiliyor.Hayatın tatlı yanlarını,bugüne kadar başımdan geçen tatlı olayları,güldüğüm fıkraları bir araya topladım.

Anadolu anlatımıyla "kıssadan hisseler" şekline dönüşen bu kitabın benim de beğendiğim son hikayesi  hayatın tatlı anlarını kaçıranlar için :

Çocuk çok küçükken çimenlerin arasında pırıl pırıl bir madeni para bulmuş.O kadar mutlu olmuş ki... Yerlere bakarak yürümeyi adet edinmiş ondan sonra... Zaman zaman yeni paralar bulmuş...Yalnız madeni değil,kağıt paralar da bulduğu olmuş...Her defasında bir geniş mutluluk kaplamış içini...

Bu buluşunun kendisine çok şey kazandırdığını düşünmüş...Kaçırdıkları mı ? O pek farkına varmamış ama...Şöyle sıralanabilir:

"30 bin kadar gün batımı,
300'den fazla gökkuşağı,
çocukların boy atması,
kuşların gökyüzünde dans etmesi,
güneşin doğuşuağı ,
bulutların uçuşması,
insanların gülümsemesi,
ağaçların yeşillenmesi..."

Sonuç mu ? Kafanızı kaldırıp yaşamın sunacağı gerçek zenginliklere bakın...Gerçek zenginliğin o olduğunu göreceksiniz.

 Bu da benden "AÇ GÖZÜNÜ SEYRET,TEKRARI YOK BUNUN "
Aç gözünü seyret demem anının farkına varman,yoksa seyretme yani ;)

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Archive

Search This Blog