15 Kasım 2012 Perşembe

AĞZI SÜT KOKAN GİRİŞİMCİLER



Liseden bile mezun olmadan milyon'a kavuşan bu 10 gencin yaşam öyküsü sizi çok şaşırtacak.
 Küçük yaştaki girişimcilerin başarılı olmaları çok da şaşırtıcı değil aslında, zira kulak tıkacından tramplene kadar birçok şeyi çocuk yaştaki girişimcilerin dehasına borçluyuz.

Ashley Qualls

 Listemizin 10. sırasında yer alan Ashley Qualls,

whateverlife.com internet sitesini 2004 yılında yayma açtığında 14 yaşındaydı.

Sitesinde kendi yaş grubundaki kızlar için Myspace şablonları sunmaya başladı.

2007 yılında ayda 1 milyon ziyaretçi rakamına ulaşan Ashley'nin sitesi,17 yaşma girmeden milyoner olmasını sağladı.Kendi evini satın alan genç kız,sitesi için yapılan 1.5 milyon dolarlık teklife de hayır yanıtını verdi.

Abbey Fleck
1993 yılında babasının domuz pastırmasının yağını süzmek için gazete kullanması, sekiz yaşındaki Abbey Fleck'i milyoner eden yolu açtı.

Babasının bu hareketiyle annesinden azar işittiğini duyan Abbey, yağları kendi içinde toplayan özel domuz pastırması tabağım tasarladı.

1996 yılında da Walmartî küçük girişimciye ilk siparişini verdi: Tam 100 bin domuz pastırması tabağı.

Farrah Gray
Farrah Gray altı yaşındayken vücut losyonu satmaya başladı. 13 yaşında özel yemekler üzeri­ne bir firma kurdu ve sadece 1 yıl sonra aldığı 1.5 milyon dola­rın üzerindeki siparişlerle Farrah Gray 14 yaşında bir milyoner oldu. Gray aynı zamanda Wal Street'te ofisi olan en genç kişi ünvanını da elinde bulunduruyor.





Richie Stachowski

 Richie Stachowski, 11 yaşındayken ailesiyle gittiği Hawaii tatilinden hiç memnun kalma­dı. Çünkü suyun altındayken babasıyla konuşamıyordu. Buna çözüm bulmak için tasarım yapmaya başla­yan Richie, 267 dolar harcayarak prototip bir sual­tı megafonu yaptı. Prototipini Toys "R" Us'a tanıt- tığmdaysa, tam 50 bin parçalık sipariş aldı. 1997 yılı yaz aylarının en sevilen oyuncağı olan "Water Talkies" K-Mart ve Walmart gibi diğer büyük satı­cılardan da sipariş aldı.
Kelly Reinhart
 Kelly Reinhart'm ailesi "bir buluş çiz" adında yaratıcı bir oyunla çocuklarını eğlendiriyorlardı. Kelly, kovboyların tabanca kılıflarının çiziminden yola çıkarak "Bacak Çantası" adlı ürünü geliştirdi. Çocukların video oyunlarını ve benzeri eşyalarını taşımalarını sağlayan çanta çok popüler oldu. Kelly dokuz yaşında kendi şirketinin başkanı olurken, 1 milyon dolara yakın değerde sipariş aldı.


Elise - Evan MacMillan
 On yaşındaki Elise ve 13 yaşındaki Evan MacMillan kardeşler kendi çikolata şirketlerim kurdular. Çiftlik temalı çikolatalar üreten "Çikolata Çiftliği" şirketi o kadar başarılı oldu ki, iki kardeş 1991 yılında Ernst & Young tarafından yılın girişimcisi seçildi. MacMillan kardeşler bir süre sonra Çikolata Çiftliği'ni başka bir firmaya sattı, ancak fiyat açıklanmadı.


Leanna Archer
 Leanna Archer, dokuz yaşındayken doğal saç bakımı işine girdi. Kendisi yeni ürünler geliştirirken, abileri ve ebeveynleri bu ürünleri online ve mağazalara giderek satıyorlardı. 2007 yılında Leanna 12 yaşina girdiğinde şirketinin sekiz çalışanı vardı ve yıllık karı altı rakamlıydı. Küçük girişimcinin bu başarısı hâlen sürüyor. Inc. Magazine kendisini 30 yaşın altındaki en iyi 30 girişimciden biri olarak gösterdi.

Sarah Buckel
 Sekizinci sınıf öğrencisi Sarah Buckel, okuldaki dolabının Disney Channel'da gördüğü çocuklarınki gibi renkli ve eğlenceli olmasını istiyordu. Ancak yıl sonunda dolaba yapıştıran cağı tüm kâğıtları sökme fikri hoşuna gitmiyordu. Tam bu sırada babası mıknatıslı kartvizit­ler üreten bir şirketin CEO'su oldu ve Sarah ihtiyacı olan esin kaynağına kavuştu. Mıknatıslı dolap kâğıtlarını üreten Sarah, bir yılda 1 milyon dolar kazandı ve bu parayla babasının CEO olduğu şirketi de satın alıp, ürün yelpazesini genişletti.

John Magennis

John Magennis 14 yaşında yatak odasında internet sitesi tasarım işine başladı. İlk başta saatte 15 dolar alan John'un şirketi hızla

büyüdü ve 17 yaşma geldiğinde şirketinin değe- ri 1 milyon doları geçiyordu.










Tyler Dikman
 Beş yaşında limonata satmaya başlayan Tyler Dikman, saatte 22 dolar kazanıyordu. 10 yaşı- na geldiğindeyse, doğum günü partilerinde yarım saatine 37 dolar aldığı sihirbazlık gösterisi düzenliyordu. 15 yaşında bilgisayar satışı işine girdi. 2001 yılında, Tyler henüz 17 yaşındayken şirketi 1 milyon doların üzerinde kazanıyordu.


Herşey kafayı kullanmakla,fırsatları görmekle mümkün.Bunları hayıflanmamız adına değil örnek almamız adına verdim.Fikirler gayet basit.Biraz zamanı boşa harcamıyor muyuz hmm ?

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Archive

Search This Blog